Reklama a finance

Každý měsíc se na portále Finanční gramotnost do škol nese v duchu jednoho hlavního tématu. V únoru jsme se zaměřili na téma reklama a finance.

Toto téma je velmi ožehavé. Protože předně existuje mnoho zavádějících reklam na finanční produkty a opakují se v televizi a všude jinde tak často, že mnoho lidí podlehne tomuto lákadlu. Trendem mladé generace je, že nespoří žádné peníze a na všechno si půjčují. Nekontrolují RPSN a dostanou se lehce do tíživé životní situace bez které by se původně obešli. A co víc! S reklamou by měly pracovat i děti. Měly by znát význam reklamy, měly by vědět, že je občas klamavá a objednatel chce jen naše peníze a my jako rodiče bychom to našim dětem měli náležitě vysvětlit. Více o reklamě si přečtěte v článku, psaném k tématu měsíce ZDE.

V rámci tématu měsíce se budeme snažit odpovědět ve webináři nejen na tyto otázky:

1. Náš host vysvětlí, jak firmy přemýšlejí nad výdaji za reklamu, kolik se jim vyplatí za ní utratit a proč jsou firmy ochotny utratit astronomické částky například za jednu reklamu v rámci Superbowlu, v televizi atd. Dále vysvětlí co je to tzv. cena za jednu konverzi a objasní, proč jsou některé slevové nabídky zdánlivě až nesmyslně výhodné a co si od toho firmy slibují.

2. Popíše aktuální trendy v reklamě jako jsou osobní doporučení,věrnostní programy, obsahový marketing a vysvětlí význam hodnocení například na Heurece, Slevomatu, Facebooku i Googlu. Popíše, jak si značky budují kvalitním obsahme své reklamy a komunikace s uživateli svou pozici tak, aby byla pro uživatele důvěryhodná.

3. A konečně vysvětlí, jak i zákazník může na reklamě vydělávat. Zaměří se na funkci ambasadorů a nabídky produktů na základě osobního doporučení (jak funguje například Avon) na Internetu. Popíše, proč spojenectví se značkami může být vhodné pro obě strany a jak se může reklama stát potencálním příjmem pro každého z nás.

ČLÁNKY:

Čtenářská gramotnost a projektové vyučování: Děti a reklama:

https://www.ctenarska-gramotnost.cz/medialni-vychova/mv-reklama/reklama-2

PRACOVNÍ SETY

Ze základní sady doporučujeme tyto pracovní sety:

Pro ZŠ: 

Pro SŠ: 

Další pracovní sety z jiných témat měsíce najdete v sekci Materiály.

© 2019 Finanční gramotnost českých škol. Václavské náměstí 1, Praha 110 00. Email: financnigds@gmail.com
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky