Tisková zpráva o finále soutěže Rozpočti si to! v kategorii ZŠ a DD 2015/2016

23.01.2016 15:00

V soutěži ROZPOČTI SI TO! zvítězili žáci z týmu Šikulky z Povrlů a BaBaGoš

Finále 3. ročníku interaktivní soutěže Rozpočti si to! se uskutečnilo 22. ledna 2016 za účasti 13 týmů v kategorii žáků 2. stupně základních škol a dětských domovů. Vítězství získala v kategorii dětských domovů skupina BaBaGoš a v kategorii základní školy bodovali žáci z Šikulky z Povrlů.

Dlouho očekávané finále završilo soutěžní klání trvající od 1. října 2015 do 6. ledna 2016, kdy účastníci soutěže zdokonalovali své znalosti v oblasti finanční gramotnosti. Ve finále své síly nakonec poměřilo celkem 13 týmů, přičemž dvanáct týmů reprezentovalo základní školy a jeden tým zastupoval kategorii dětské domovy. Soutěžící měli za úkol předvést prezentaci zahrnující představení členů týmu a ukázku třech oblastí zájmu, které si díky soutěži týmy prohloubily. Pořadí týmů určoval počet tzv. chechtáků, neboli bodů, které v průběhu trvání soutěže nasbíraly. Na celé klání dohlížela zkušeným okem odborná porota, jejímiž členy se stali Ing. Hana Boxanouvá z Golden Gate, Ing. Karel Kořený, autor hry Finanční svoboda, a Ing. Gabriela Křivánková, spoluzakladatelka a předsedkyně správní rady yourchance o. p. s.

Prezentace jednotlivých týmů prokázaly jejich kreativitu a velké úsilí, které přípravě věnovaly. Po napínavém měření sil následovalo zábavné odpoledne s deskovou hrou Finanční svoboda. Vrcholem dne však bylo vyhlášení vítězů, jimiž se v kategorii základních škol stali žáci z Šikulky z Povrlů, kteří zúročili své zkušenosti z předešlého ročníku, kdy zvítězili v nižší kategorii prvních stupňů základních škol. Druhé místo obsadili Penguini a ze třetí příčky se radovali Šetřílci. Kategorii dětských domovů jednoznačně opanovali BaBaGoš. Výherci si odnesli hodnotné ceny v podobě kolekce mincí od společnosti Golden Gate, tablet značky Aligator, hru Finanční svoboda, vstupenky do muzea Grevin a mnoho dalších krásných cen.

Autorka: Blanka Bidmonová

yourchance, o.p.s.
Argentinská 38

Další projekty yourchance, o.p.s.:

Zajímavé knížky z oblasti finanční gramotnosti a osobního rozvoje najdete v E-SHOPU YOURCHANCE.

Partneři projektu:

yourchance o.p.s. © 2016 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode